The Fretless Wonder

f12

The Gibson les Paul Custom 

Denne dame er virkelig speciel. Hentet hjem fraUSA af den nuværende ejer, da han havde et udtalt ønske om netop at eje denne guitar, koste det hvad det ville. Og speciel det er hun.

Damen blev født i Nashville Tennessee, nærmere bestemt d. 25 juni 1981 og er nummer 58 af produktions serien. Baseret på en Black Beauty, så indeholder hun flere custom features, som kun var at finde i denne guitar. De sprøde tulip stemmeskruer indeholder en fed lille detalje, som muliggjorde hurtige strengeskift…nemlig en indbygget stringwinder. Ekstrem lækker lille detalje,  som er med til at adskille hende fra de andre. Derudover var hun den første Gibson Les Paul serie, som var født med en ABR-1 bridge, designet af McCarty, som gav en betydeligt bedre intonering end hidtil. I dag er netop denne type bridge standart på de fleste LP modeller og kopierne deraf.

The Fretless wonder

Damen blev hurtig tildelt øgenavnet, The fretless wonder, pga. de lave bånd og den meget flade radius, med et RICHLITE gribebræt. Spilbarheden er uhørt lækker og damen går stadig som et af de hotte navne, især i Jazz kredsene. MOP inlays i block format topper det æstetiske udtryk af på en fornem måde, sammen med de hvide bindinger og Gibson geniale stopbar tailpice.

Kassen hun kom i, leder mig til at tro, at damen har været brugt af en turnerende musiker før i tiden. Kassen i sig selv er nemlig også custom og designet så den lige netop kan ligge på en hylde i en bus eller et fly. Hun er medtaget og de mange års spil og slid har sat sine tydelige spor på damen. Masser af patina og slid.

I dag er hun ejet af en af de store og mest betydningsfulde mennesker indenfor skate verdenen. En ejer der er passioneret musiker og skater, kendt både i indland og udland.

Selvom at lakken er nitro, som er temmelig ødelagt af nikotin og sollys, så har damen været en sand fornøjelse at arbejde på og med. Nyd galleriet og del gerne opslaget med andre guitarister, for denne dame er både speciel og sjælden….

Stay tunedf03 f02 f01 DSC_0029 (2)2 f12 f11 f08 f09 f07 f06 f05