De 5 største misforståelser og fejl begået af guitarister….

use03-1

I denne uge sætter Guitariet fokus på de 5 største fejl og misforståelser indenfor guitar verdenen. Årsagen hertil er super simpel. Folk glemmer at være kritiske overfor det de læser, hører og ser.

Del 2 er jeres spørgsmål som jeg vil besvare. Det i gør, er at sende mig en mail på Guitariets hjemmeside med jeres spørgsmål, som jeg så vil tage fat i undervejs og derpå lave del 2. De bedste 5 spørgsmål eller misforståelser bliver besvaret…

Så videre i teksten til det det handler om.

De første 5 misforståelser….

  1. Youtube. ”the world needs a hero…!”I virvaret af videoer på nettet glemmer folk ofte at være kritiske overfor det de ser. Sandheden er ikke altid det man ser og man bør altid betvivle baggrunden for det man ser. Med andre ord….at lave en video tager lang tid, derefter er der endnu mere tid forbundet med redigering og sjældent er der rettelser i dem, hvis de så er ”udgivet”. Derefter er de glemt.Brug hovedet inden du bare sluger ”sandheden” råt fra nettet. Brug din menneskelige ret til at være kildekritisk og undersøg altid flere videoer omhandlende samme tema, hvis du endelig er ude i den slags projekter.En Murer kigger på jo heller ikke videoer når han skal have lavet sin bil, eller have rettet tænderne….han går til fagfolk af en god grund.
  2. Forum hajerne…beware of sharks.Alt for ofte kommer de ”gode” råd fra folk der reelt set ikke ved noget. Forleden havde jeg en kunde ude og snakken gik meget om de her forum folk, som har en indædt tendens til altid at kommentere og blande sig i alt, som de reelt set ikke ved noget om. I forummer er det nemt at være ”bezzerwizzer”, da ingen kan kigge vedkommende over skulderen og se hvad de egentlig kan. Hvor meget sandhed er der i de ”gode” råd? Spørg i mig, så vil jeg til hver en tid bevare roen og lige stikke en finger i jorden, for hvis de vidste så meget som de giver udtryk for, så ville verden være et problemfrit sted. Som regel er det de selv samme mennesker, der aldrig lytter, men ved alt uanset emne…calm down!2 ting omkring dem. De har ikke set dit instrument og de kan ikke vide hvad der er præcist der er galt, ud fra kommentarer givet på nettet. Ro på og brug den sunde fornuft!
  3. Båndplaning! Highway to hell…I forlængelse af forum hajerne vil jeg gerne komme med et lille konkret bidrag omkring nogle af de kære “forum hajers” viden og know how. Båndplaning er noget man gør, når der er kommet nye bånd på og efterbehandlingen heraf er omfattende. Når du har planet dine bånd er de ru og rillede, derefter skal de behandles behørigt. Som en af mine kunder en gang sagde. ”Det er som at bende strengene op af en kantsten på en grusvej”. Dette var efter instruks fra youtube og linket hertil kom af en af de mange forum hajer….Husk nu der kære radius der skal følge dit gribebræt. Oh…og mht. til ru bånd….drop nu bare det ståluld hvis i vil have et godt resultat.
  4. Mærker. ” A brand makes you great and good…!Den guitar du spiller på, siger intet om dig som guitarist eller om dine evner. Det er bare et mærke, men for nogen er det vigtigere at have dyrt grej, frem for gode evner. Indrømmet, til tider går tingene hånd i hånd, men man bliver ikke bedre af de rigtige mærker, derimod af det helt rigtige setup på en guitar. Aftermarked parts kan forskønne lyden, hvis det er der skoen den trykker, men guys….at øve sig er stadig den rette vej, selv i år 2015! Derfor, bekymringer om hvad du spiller på, bør aldrig overskygge lysten til at spille og evnen til at forbedre sig som guitarist!
  5. Gear fest or manifest???For nogle folk tæller mængden af pedaler mere, end det simple spørgsmål, “hvad skal du med dem”?I min bog er pedaler en mulighed for at farve ens lyd, og giver muligheder for at udtrykke sig igennem musikken, men de gør dig hverken bedre eller får dig til at se sejere ud. Tværtimod, når du kommer slæbende som en anden Quasimodo, med ondt i ryggen resten af aftenen.”Keep it simple” og koncentrer dig om spillet, frem for at lave step dans på scenen fordi du lige skal have styr på den gode lyd, som kun du kan høre i sidste ende….rummet farver jo også lyden…

 

 

Når disse ting er sagt. Så husk på, brug hovedet, brug hænderne og til sidst ørerne….det handler jo om musik i sidste ende, ikke om at smadre instrumenter…

Stay tuned…