Legend Guitar #3 – Music Man Steve Morse

DSC_0279_marked

Steve Morse – Music Man Signature – Legend #3

Prolog

Legend Guitars serien består af de enten mere specielle, sjove eller virkelige rariteter af guitarer jeg får ind til reparation. Legend Guitars serien indeholder ejerens egne ord og historie om deres guitar, samt en lidt mere detaljeret og nørdet forklaring af yours truly.

Music Man har siden 1974 produceret instrumenter i en klasse for sig selv. De har nogle af de bedste artister i stald og kendetegnende for de artister er, at de alle har været der i rigtig mange år. I flæng nævnes Steve Lukather, John Petrucci, Albert Lee, Steve Stevens og ikke mindst Steve Morse.

Steve Morse har i mere end 25 år spillet på hans blå Signature Steve Morse model.

Det oprindelige design opstod ud fra nogle helt specifikke behov som Steve havde, nemlig

  • let at transportere (skulle kunne ligge i bagage rummet i flykabiner)
  • Være et holdbart værktøj som skulle kunne tåle at blive brugt professionelt dagligt.
  • Have mest mulige lyde gemt i pu konfigurationen.
  • Være et instrument som Steve kunne udvikle sig på
  • Være et instrument som Steve ville være så glad for at han ikke kunne lade være med at spille på.

Projektet var så vellykket, at det faktisk ikke har ændret sig i mere end 25 år.
Den specielle pu konfiguration som er HSSH skyldes, at Steve brugte meget tid på at være session musiker og fløj fra tour dates til studier verden over , for at arbejde. Dette krævede et værktøj der kunne dække så bredt som muligt og samtidig skulle det lyde godt. På de ture hvor han skulle flyve fra studier og ud til koncerterne var det vigtigt for ham, at han kunne tjekke sin guitar ind som håndbagage, så han aldrig mistede den. Halsen og kroppen er en smule kortere end de fleste, men det gav Music Man ideen til shortscale touring instruments som de er kendte for i dag. Den passer nemlig lige op i bagage opbevaringen.

En af grundende til at denne guitar er havnet i Legend serien er, at den er designet til et bestemt formål, fordi den skal ses og bruges som et værktøj, fordi den er gude smuk med birds eye maple hals og så fordi den har 18 forskellige muligheder i pu indstillingerne. Som nævnt tidligere, et rigtig værktøj til musikeren.

Ejerens egne ord

Guitaren er købt i 2002 i Bornholms Musikcenter. Jeg havde året inden set Deep Purple på Skanderborg Festival og det var så fedt, at vi tog til Femøren dagen efter, for at se koncerten igen. Jeg har været 17 år gammel, og på det tidspunkt var mine guitarhelte Hank Marvin og George Harrison. Og jeg aldrig hørt rigtig noget lignende. Jeg svor, at jeg ville have fat i sådan en helvedesmaskine, og begyndte at spare sammen. Halsen er kort og boltet til kroppen og broen er fast, hvilket gør den ret snappy og de mange pick-up konfigurationer, har vist sig at være handy på de sene balle-aftener, omend det krævede lidt tilvænning i starten. Den er ekstremt potent, og selv de to single coils kan håndtere ufattelig meget gain. 

Epilog

Alt i alt har damen her virkelig fortjent en plads i Legend Guitars serien.
Som extra bonus info så er damen nu sat til salg. Køber kan kontaktes igennem Guitariet.
Guitariet har intet med salget at gøre, det er rent privat salg mellem ejer og køber. Der medfølger og en komplet liste i form af faktura, over de ting der er blevet udbedret, tjekket, lavet etc. Alt arbejde der er er udført, er med garanti.

DSC_0279_marked DSC_0282_marked DSC_0294_marked DSC_0297_marked DSC_0315_marked DSC_0472_marked DSC_0478_marked DSC_0484_marked DSC_0488_marked DSC_0495_marked DSC_0513_marked DSC_0253_marked DSC_0259_marked DSC_0269_marked