The Devil is in the detail…

DSC_0032

The Story…

Efter en snak henvendelse fra en kunde fra det nordjyske, ankom der en hvid Fender Strat til Guitariet. Guitaren blev pakket ud og fotograferet, som er den normale rutine i værkstedet. Derefter blev hun målt op og undersøgt. Øjeblikkeligt var der ting der sprang i øjnene på mig.

Headstock var ikke som den normalt ville være, decals var synligt påført og ikke trukket skarpt op, som de plejer at være, serienummeret var lidt lusket og ikke mindst var der stemplet made in USA ind på hælen af halsen.

Det hele lugtede af fake og kopi, så jeg kontaktede ejeren for at få lidt mere info om guitaren.

Guitaren var købt brugt og der var ikke den store info om den.

Jeg fik åbnet op for elektronikken og her fandt jeg noget af et syn. Det hele var oversmurt i en brunlig ”skum agtig” substans der oveni ikke lugtede særlig godt.

Billeder blev taget, sendt til ejeren og derpå havde vi igen en snak om hvad pokker det kunne være.

Aftalen var at det hele skulle renses, rengøres og shines op. Alt fra lak til bånd. Done deal!

I min frustration over at have afsløret endnu en kopi, opsøgte jeg hjælp fra en tidligere kunde der endte med at blive en rigtig god ven.

Herpå blev der kastet lys over sagen og min sandten om ikke jeg lærte noget nyt.

The real deal…

Guitaren er produceret i Japan, men solgt som eksport guitar til USA markedet i en tid hvor Fender desværre ikke kunne benytte deres fabrik i Mexico, da denne var brændt ned.

De fik altså hjælp udefra, for at kunne imødekomme efterspørgslen i USA og sådan endte 2 års MIJ (made in Japan) produktion på USA markedet under MIA (Made in Amerika).

Fender samlede selv guitarerne, men alle dele var fra Japan. Nu har jeg tidligere haft mange MIJ Fendere inde, og man får skræmmende meget for pengene. Mest af alt, så holder kvaliteten hele vejen hjem og vedvarende kvalitet må være kodeord i denne sammenhæng. Der er yderst sjældent “mandags modeller” at finde i den kategori.

Så vidt så godt…

Historien som startede så tragisk med at skulle meddele kunden, at hans guitar muligvis var fake, endte med, at hans guitar faktisk er en eftertragtet Fender i USA og værdien er sat herefter.

 

Hvad med selve guitaren så…

Se, en Fender er en Fender….så at sige, men denne adskiller sig ved at være en slags hybrid mellem en modern og en vintage guitar, med low output pickupper og japansk indmad.

Lyden er ultra sprød og genial til Blues og blødere rock. De low output pu´er gør deres arbejde virkelig godt og den kendte støj fra singlecoils, blev elimineret med bedre kabler, uden afskærmning.

Alt i alt en drøm af en strat og en sand “excalibur”.

 

Min egen personlige mening er, at man i visse tilfælde falder over noget særligt, så få det undersøgt og eftergået….af og til kan det lønne sig og af og til står man tilbage med endnu en strat som de andre…ikke alt der skinner er guld….