Yamaha Guitars…in a world of strong brands, some stick out…

h1

For ikke så længe siden udkom den nye Pacifica serie med 3 nye modeller.

En Yamaha Pac 311 med en humbucker og en P90. Pu´erne er Yamaha´s egne pu´er.

En Yamaha Pac 611 med Seymour Duncan Humbucker og P90, plus pro hardware og Graphtec nut.

En Yamaha Pac 510V. Den nok mest innovative guitar i nyere tid. En pickup, men med 3 features. Humbucker, single coil og P90 i en pickup….og så er den patenteret og lavet af Seymour Duncan…og den virker!

510´eren er en helt nye serie og ikke bare en Pacifica serie guitar med nye indmad. Guitaren er lavet som en selvstændig model og det kan høres og ses.

Piller man pladen af, kan man se, at den ikke er fræst ud som de andre. Den har sin egen produktionslinje og minder slet ikke om de andre. Dette skal man lede længe efter hos andre mærker, desværre.

Yamaha Pacifica 510V Specs…

  • Seymour Duncan Trembucker P-Rails pickup…
  • Grover Pro spec locking tuners…
  • Graph Tech Tusq XL nut og string trees…
  • Wilkinson V50 Bridge…
  • Elletræ krop…
  • Ahorn hals med rosewood/rosentræ gribebræt…
  • Gribebræt radius 250 mm…
  • 648 mm. scale length…
  • Kampvægt på 3.45 kilo…

Sammenligner man disse specs med andre guitarer og derefter prisen, så får man altså utrolig meget for sine penge.

Minus Siden…

Eneste minus i min bog er Wilkinson V50 bridgen, som desværre ikke lever op til samme standart som resten af guitaren gør. Metal delene er ikke behandlet, så det første man vil lægge mærke til er rust og ir. Heldigvis koster en V100 bridge ikke al verden som aftermarked part og kan derfor hurtigt opgraderes.

Indmaden er solidt og godt lodet og man fornemmer lynhurtigt, at der er en standart det skal overholdes. Samtidig er Yamaha´s kvalitetskontrol virkelig god, så mig bekendt er der ikke dukket nogle mandagsmodeller op endnu.

Ser man overordnet på guitaren så er der virkelig meget guitar for pengene. Lakken er lækker og uden fejl og den røde sparkle i lakken giver lige lidt ekstra effekt, især på en scene.

Halsen er en modern c-shape, hverken for tyk eller tynd og en af de steder hvor man virkelig kan mærke en klasse forskel er på båndende.

Som et lille tip bør man altid, uanset dyr eller billig guitar mærke enderne på båndende. De skal være runde og lækre, er de ikke det, så ville jeg personligt kigge mig om efter en anden guitar.

The verdict…

For under 4000 kr. får man altså et instrument der indeholder kvalitets dele, er lavet på en selvstændigt produktionslinje og så er den lige baseret på en række prototyper udviklet til musikere, af musikere!

Vores egen Søren Andersen (Electric Guitars/Mike Tramp/ Marco Mendoza/ Glenn Hughes) spiller på disse fantastiske instrumenter og

Guitariet anbefaler klart dette instrument, både i forhold til pris og kvalitet!

Baggrund for artiklen

Min passion for Yamaha guitarer startede for et par år siden, da jeg var hyret som indkæber til 6 efterskoler. Opgaven lød på at finde den bedste spanske guitar muligt for billige penge.

Efter at have været igennem 12 forskellige modeller og mærker fik jeg stukket en C40 i hånden.

Jeg var blæst omkuld af lyden af kvaliteten i en guitar til under (på det tidspunkt) 900 kr.

Jeg fik bestilt omkring 40 stk. hjem og gennemgik alle…og alle var ens! Ikke en måtte tilbage!

Ud ad 40 stk. var der ikke en eneste med fejl i den.

Næste opgave lød på at finde den bedste budget Western guitar med pickup. Igen gik den vilde jagt og igen var Yamaha lige skridtet foran de andre. Kvalitet og håndværk var bare uovertruffen. Valget faldt på en Yamaha CPX-500 af første oplæg. Jeg var så begejstret at jeg selv købte en og har spillet på den lige siden.

På elguitar siden har de også meget at byde på. De billige modeller har naturligvis ikke samme indmad, men træet er af en forbavsende kvalitet. Et af de steder hvor man kan finde ud af om mærkerne snyder er ved at kigge under lakken eller bede om en guitar i natur.

Er du stadig i tvivl så tjek videoen hvor Søren Andersen gennemgår en 510V out of the box…

Stay tuned…h1 h02 h2 h03 h3 h04 h4 h05 h5 h6 h7 h8 h9 DSC_0152 (2) h01